گروه هنری تاک

گروه هنری تاک

اخبار تاترهای عروسکی و نمایش های کودک سطح تهران
گروه هنری تاک

گروه هنری تاک

اخبار تاترهای عروسکی و نمایش های کودک سطح تهران

نمایش کودک در رابطه با همدردی با کودکان فلسطینی

مهرداد قرآن‌کیش خواستار شد:

اختصاص عواید معنوی و مادی اجراهای نمایشی برای همدردی با کودکان فلسطین

%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%b5-%d8%b9%d9%88%d8%a7%db%8c%d8%af-%d9%85%d8%b9%d9%86%d9%88%db%8c-%d9%88-%d9%85%d8%a7%d8%af%db%8c-%d8%a7%d8%ac%d8%b1%d8%a7%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d9%87%d9%85%d8%af%d8%b1%d8%af%db%8c-%d8%a8%d8%a7-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86-%d9%81%d9%84%d8%b3%d8%b7%db%8c%d9%86

گروه هنر: آثار نمایشی می‌توانند به طور مستقیم بیانگر مظلومیت کودکان و نوجوانان فلسطین باشند؛ انتشار این آثار می‌‎تواند موجب تقویت روحیه مسلمانان فلسطین و تضعیف اراده متجاوزان باشد؛ حتی درصدی از عواید مالی حاصل از فروش آثار غیرمرتبط هم می‌تواند برای کمک به مردم مظلوم فلسطین اختصاص یابد.  

مهرداد قرآن‌کیش، نویسنده و کارگردان نمایش کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: آمار بالای کودکان و نوجوانان شهید در جریان تجاوز بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی به فلسطین اشغالی بسیار تکان‌دهنده است و باید موجب تأثر و تأسف نهادهای گوناگون حقوق بشر و حامیان حقوق کودکان و نوجوانان در سراسر دنیا شود.
وی گفت: بیش از یک ماه از این نسل‌کشی می گذرد و به طور طبیعی همه در جریان این فاجعه انسانی قرار گرفته‌اند و اگر کسی اظهار بی‌اطلاعی از این موضوع کند و یا خود را به بی‌تفاوتی بزند کمال بی‌انصافی است؛ با این وجود پرداخت همه‌جانبه به این موضوع به ویژه در عرصه فرهنگی و هنری تنها به منظور یادآوری و تذکر موضوع است. 


قرآن‌کیش تصریح کرد: تولید نمایش با این موضوع می‌تواند در بیان ابعاد گوناگون این موضوع مؤثر باشد؛ البته باید این موضوع را در نظر گرفت که آثار نمایشی که به شکل مستقیم به موضوع نسل‌کشی مردم فلسطین اشاره دارند نمی‌توانند مناسب مخاطب کودک و نوجوان باشند و تنها مخاطب آنها بزرگسالان هستند که البته با اجراهای متعدد صحنه و حتی ضبط تصویری و تکثیر آنها می‌توان طیف گسترده‌تری از مخاطبان را نسبت به لایه‌های پنهان این جنایت حساس کرد. 


کارگردان نمایش «زیرگنبد کبود» ادامه داد: آثار نمایشی کودک و نوجوان که معمولاً غیرمرتبط با موضوع هستند و عموماً با فضایی شاد و مفرح تولید و اجرا می‌شوند نیز قادر خواهند بود در مسیر جاری موج حمایت از مردم فلسطین قرار گیرند؛ به این شکل که با تبلیغات گسترده اجرای آنها، مخاطبان بیشتری جذب تماشای آن شده و بعد مسئولان درصد و یا همه عواید مالی حاصل از فروش بلیط اجرای نمایش را صرف کمک به کودکان غزه کنند. 


وی در پایان گفت: قطعاً با چنین رویکرد فرهنگی، والدین به اتفاق فرزندان خود مشارکت بیشتری در زمینه تولید بیشتر آثار نمایشی خواهند داشت ضمن آن که با حضور پرشور خود در تالارهای نمایشی برای تماشای نمایش، به نوعی می‌توان همبستگی و همدردی والدین و فرزندان ایرانی با والدین و فرزندان فلسطینی را به اثبات رساند.

القای مفاهیم دینی در نمایش کودکان

گروه هنر: بیان محتوای دینی و ارزشی در قالبی هنری همچون نمایش نیز باید تبعیت از قانون کلی عرضه محصولات فرهنگی و هنری برای کودکان و نوجوانان کند؛ به این معنا که حتی در عرضه این مفاهیم نیز باید سطح درک و فهم مخاطب مورد نظر قرار گیرد.

مهرداد قرآن کیش، نویسنده و کارگردان تئاتر کودک و نوجوان در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) گفت: تفکیک سنی در تئاتر کودک و نوجوان یک اصل است؛ چرا که تغذیه روانی و خوراک فرهنگی که باید برآن اساس به کودک داده شود با مقطع سنی نوجوان متفاوت است.

وی ادامه داد: این مسئله در کشورهای پیشرفته به خوبی مورد توجه کارشناسان و فعالان عرصه فرهنگی و هنری کودک و نوجوان قرار گرفته است به شکلی که حتی اعتقاد به تغییرات لحظه ای ناشی از رشد جسمی و روحی کودکان و نوجوانان دارند و دیده می شود که حداقل هر سه سال به سه سال نوع تولیدات فرهنگی و هنری قابل ارائه به کودکان و نوجوانان توسط آنها تفاوت های فاحش ماهوی دارد.  

شناخت مسائل اعتقادی توسط فرزندان یکی از مطالبات بحق والدین است

کارگردان نمایش «زیرگنبد کبود» تأکید کرد: طبعاً در جامعه ایمانی ایران که شناخت از مسائل و موضوعات اعتقادی یکی از مطالبات بحق والدین و اولیای آموزشی در مواجهه با فرزندان و دانش آموزان است طرح مباحث دینی و اعتقادی در قالب های گوناگون یک ضرورت است اما باید به این نکته توجه کرد که حتی ذکر این محتوای ارزشی در قالبی هنری همچون نمایش نیز باید تبعیت از قانون کلی عرضه محصولات فرهنگی و هنری برای کودکان و نوجوانان بکند به این معنا که حتی در عرضه این مفاهیم نیز باید سطح درک و فهم مخاطب مورد نظر قرار گیرد.

قرآن کیش تصریح کرد: متأسفانه در کشور ما و بیشتر در قالب برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری همچون جشنواره ها شاهد هستیم که دو حوزه کودک و نوجوان در یکدیگر ادغام شده و محصولی که برای کودکان تولید می شود مناسب نوجوانان نیز فرض می شود و بالعکس که این اتفاق به مرور زمان تأثیرات نامطلوبی بر سطح توقعات و نیازهای کودکان و نوجوانان می گذارد و همانطور که گفته شد به دلیل تفاوت در نیازهای آنان چون جواب درستی به خواسته ها و پرسش های آنها داده نمی شود در نتیجه رشد فرهنگی، ذهنی این قشر همپای با رشد جسمی آنها پیشرفت نخواهد کرد.  

تفکیک سنی در تئاتر و سینمای کودک و نوجوان صورت نگرفته است

وی ادامه داد: متأسفانه آن میزان که در مورد تفکیک سنی در تولید محصولات فرهنگی همچون کتاب برای کودک و نوجوان با شاخص گروه سنی «الف تا ج» توجه می شود در مورد دو حوزه نمایش و سینما برای این قشر از جامعه، فکر اساسی نشده است و از آنجا که این دو حوزه مؤثر در زمینه فرهنگی و هنری مرتبط با کودکان و نوجوانان فراگیرتر بوده و رجوع مخاطب به آنها بیش از سایر ابزار است باید سعی در تولید محصولاتی متناسب با سطح درک و البته خواست آنها بشود.

کارگردان نمایش «حبه انگور» که با آن در دومین جشنواره « تئاتر شهر » شرکت کرده است گفت: براین اساس باید برای مقطع سنی کودک طرح مسائل ایمانی در حد بسیار جزئی به زبانی قابل فهم برای آنها بازگو شود و به دنبال ما به ازاهای عینی و قابل لمس باشیم.  

برای طرح مسائل ایمانی در نمایش کودک باید به تصویرسازی براساس تخیل آنها متوسل شد

وی در ادامه افزود: به این منظور باید به زبان کودک اشراف کامل داشت و اندیشید که کودکان با استفاده از چه واژگانی که شاید در فرهنگ واژگانی بزرگسالان وجود ندارد خواسته های خود را طلب می کنند و با تصویرسازی نسبت به چیزهایی که آنها از ماهیت برخی چیزها همچون مفاهیم دینی تخیل می کنند به تولید نمایش پرداخت.

قرآن کیش در پایان گفت: همچنین به تدریج با رشد سنی کودکان و همزمان با ورود آنها به سنین نوجوانی می توان با استفاده از روایت قصص کهن ایرانی و دینی که منابع آنها نیز به وفور در دسترس است مفاهیم را در قالبی پیچیده تر و با استفاده از قصه و داستانی پر کشش بیان کرد.